Adobe After Effects

Adobe After Effects

Adobe After Effects

After Effects wordt in de film- en televisie-industrie gebruikt om special effects, titels en andere objecten aan beeldmateriaal toe te voegen. Alhoewel het mogelijk is, wordt het puur monteren en knippen van beeldmateriaal meestal gedaan in een ander programma.

After Effects maakt net als het Adobe-programma Photoshop gebruik van een “lagen”-systeem in combinatie met een tijdlijn. Elke laag bestaat uit beeldmateriaal of effecten. De positie van deze effecten kan exact worden vastgesteld per laag. Zo kan met “keyframes” een effect per beeldje waaruit een video bestaat gepositioneerd en ingesteld worden. De tijdlijn geeft deze instellingen chronologisch weer.

De bediening van het programma werkt voornamelijk via drie panelen, het “Composition”-paneel, het “Project”-paneel en het “Timeline”-paneel (oftewel de tijdlijn waarover eerder werd gesproken). Beeldmateriaal en effecten van buiten het programma zelf worden geïmporteerd in het programma via het “Project”-paneel. Vanuit het “Project”-paneel kan het gewenste beeldmateriaal naar de tijdlijn gesleept worden, waarna er daar effecten aan toegevoegd kunnen worden. Op het “composition”-paneel wordt weergegeven hoe het beeldmateriaal op de tijdlijn eruitziet, in zijn geheel of per laag.

Toepassing

Adobe After Effects wordt gebruikt om effecten voor beeldmateriaal te genereren of toe te voegen. Zo kunnen 3d-beelden uit een 3d-computerprogramma in After Effects gemengd worden met ander beeldmateriaal. Een voorbeeld: een vliegtuig dat in de lucht in tweeën breekt waarna de brokstukken naar beneden komen worden in het 3d-programma geanimeerd met een blauwe of groene achtergrond. Tegelijkertijd wordt er vanaf de grond beeldmateriaal geschoten van ooggetuigen die de ramp zien gebeuren. In After Effects kan door de optie chroma key te gebruiken de kleur blauw of groen doorzichtig gemaakt worden. Op die manier kan de animatie en het geschoten beeldmateriaal gemengd worden. In Adobe After Effects kunnen daarnaast ook zelf effecten gegenereerd worden; concrete voorbeelden hiervan zijn het toevoegen van lichtgevende lichtzwaarden aan beeldmateriaal, of het toevoegen van een geanimeerde titel. Door de jaren heen zijn vele plug-ins ontworpen waardoor steeds meer effecten beschikbaar gekomen zijn binnen het programma zelf.

Plug-ins

Adobe After Effects heeft support voor Plug-ins; er bestaan zeer veel third party plug-ins die verkrijgbaar zijn, zoals realistische effecten als regen, sneeuw, vuur, lightsabers, optical flares, enz. Veel van deze effecten zijn gratis te downloaden.

Naast 3D effecten zijn er ook plug-ins voor het maken van een video die lijkt op een cartoon of een echte film; gesimuleerd vuur, rook of water; de 3D bewegingen van een camera berekenen in een 2D video shot; het verwijderen van ruis, flikkeringen; het converteren van tijdlijnen naar FCP of Avid…

Klik op deze link om naar een afspeellijst te gaan van mijn favoriete video’s over Adobe After Effects.

Bron : Wikipedia.nl

Kerstwinkel 2017

>

Pinnacle Studio 19 is uitgekomen

De Nieuwe Pinnacle Studio 19 is er met nieuwe features zoals meer geavanceerde audiobewerking, ondersteuning voor Iphone video en ondersteuning voor 4K. Bekijk de info video van Pinnacle hieronder , klik hier voor de Pinnacle site. Join the Forum discussion on this...

Lees meer

Pinnacle Studio 18 Update

Hier een link naar de updates voor Pinnacle Studio 18 . Een tip : Als uw Pinnacle programma prima werkt , niets aan doen, maar als u problemen hebt met bv. vast lopers ( zoals ikzelf ) dan wordt de update een Must....

Lees meer

Categorieën

Bol.com

Kerstwinkel 2017

Bol.com

Recente Reacties

Amazon.com

Pin It on Pinterest

Share This