De basis van de fotografie is in feite niet veel anders dan die van het videobewerken.
De instellingen en termen zoals Diafragma en Iso waarde, komen ook voor met het maken van video’s.
De enige term waarmee je met video nog wel mee te maken hebt is de ISO waarde (hoe hoger de waarde, hoe meer licht).
Ook heb je met videe te maken met de FPS (beelden per seconde). Een foto is 1 plaatje en een video maakt gebruik van bijvoorbeeld 25 beelden per seconde.
Daardoor krijg je dus beweging.
Hieronder heb ik een video geplaatst die de basis van het fotograferen heel duidelijk uitlegt.
Deze legt de term diafragma, sluitertijd en de ISO uit, op een zeer duidelijke manier.
Hiermee kun je snel leren om de Automatische stand van de camera zo min mogelijk te gebruiken, want die geeft vaak net verkeerde resultaten,

 

Cameranu - Algemeen

Een aantal feiten 

jaar bewerk ervaring

Jaar Hardware ervaring

websites in beheer

Tutorials

Op Youtube vindt u vele Tutorials over het bewerken van video. Maar de meesten zijn in het Engels en ze gebruiken 30 woorden per seconde.
De meeste Tutorials die ik maak hebben zowel Engelse als Nederlandse ondertiteling en het tempo is dus minder snel dan andere Tutorials. Ook zijn er nu gesproken versie's.

Systeemeisen hardware

Als u begint met videobewerking let er dan wel op of u systeem geschikt is daarvoor.
Deze geschiktheid hangt ook veel af van de kwaliteit video die u wilt bewerken. Op de pagina systeemeisen vindt u alle details.

Downloads

Op de pagina Downloads vindt u Nederlandse handleidingen, updates en patches. Ook vindt u op deze pagina downloadtips om gratis een programma te proberen in een proefperiode voor meestal 30 dagen.

Vragen ? stel ze hier

De wereld van videobewerking is groot en kan van tijd tot tijd best lastig zijn. Neem gerust contact met me op indien u vragen heeft. Dit kan door te klikken op de Sociale media buttons of door het contactformulier in te vullen.

Gratis Advies

Op deze site vindt u veel advies en tips over hoe te beginnen met videobewerking en wat er allemaal bij komt kijken.
Dit kan ook hardware zijn. Neem gerust contact met me op voor goed advies. Gebruik hiervoor het contactformulier  onderaan deze pagina.

Beginnend videobewerker ?

U heeft veel video gemaakt met u camera en/of telefoon tijdens een vakantie of een wandeling en wilt dat graag bewerken. Op de Videobewerking voor beginners vindt u alle informatie die u nodig heeft om te kunnen starten.

Al wat meer weten ?

U heeft al u eerste video bewerkt maar wilt eigenlijk ook wel meer kunnen. Dan kunt u denken aan  effecten, overgangen en bv maskeren. Op de pagina Gevorderden vindt u alle info omtrent de software die dat kan.

Al meer dan Gevorderd ?

Weet u wat maskeren, keyframing en color grading betekent ? Dan kunt u overgaan op de professionelere software. Meestal betaalde software maar ook zijn er gratis zeer professionele programma's te verkrijgen zoals Davinci Resolve en Hitfilm Express.