Film tips

Filmtechnieken en meer ...

Handige Film tips

Hou het spannend
Heel wat mensen hebben de neiging alles te filmen. Thuis gaan je vrienden zich evenwel al snel vervelen omdat er te weinig afwisseling in het verhaal zit.

Hou er rekening mee dat het ideale shot ongeveer 8 seconden telt. Zo breng je iets duidelijk in beeld en laat je toch nog wat aan de fantasie over.

Kies je shot
Voortdurend in- en uitzoomen terwijl je filmt vergt niet alleen energie, het komt ook heel amateuristisch over. Videodinges heeft zijn beste tijd wel gehad.

Wees een beetje regisseur en kies voor je op record duwt of je een close-up of een wideshot wil.

And… Action!
Vergeet niet om de tijdsinstellingen van je camera aan te passen aan de lokale tijd. Dan hoef je thuis je hoofd niet te breken over waar je wanneer was. Overigens hoef je de tijd niet voortdurend in beeld te zetten. De meeste nieuwerecamera’s houden dit bij, en zonder teller oogt je film al heel wat professioneler.

Belichting
Hou er rekening mee dat wanneer je tijdens het filmen beweegt, de lichtinval of intensiteit al eens doet wijzigen. Het resulteert vaak in onder- of overbelichting. Gelukkig komen camera’s vaak daaraan tegemoet: het ingebouwde led-licht normaliseert de belichting in een fractie van een seconde, waardoor het onderwerp altijd klaar belicht wordt.

Oeps: tape tekort of geheugen tekort
Zorg ervoor dat je altijd een reservecassette of geheugenkaartje bij je hebt. Vaak worden deze er heel wat sneller doorgedraaid dan aanvankelijk gedacht.

U kunt om ruimte te besparen altijd nog kiezen voor LP of SP.

Spaarzaam met energie

Een batterij gaat gemiddeld 2 uur mee. Veel hangt af van de manier waarop je filmt: voortdurend in- en uitzoomen of de camera aan- en uitzetten, vreet energie. Tracht dit te beperken en neem desnoods een reservebatterij mee.

Omgevingsinvloeden
Extreme temperaturen, (zout) water, zand, stof, … ze kunnen je camera of film ernstig beschadigen. Maak gebruik van een degelijke tas, waarin zowel de camera als zijn toebehoren (extra cassettes, extra batterij) veilig opgeborgen zitten of gebruik een beschermhoesje.

Batterijen verliezen snel capaciteit als ze in een omgeving van meer dan 40°C worden bewaard. Een temperatuur die je makkelijk haalt op het dashboard van je wagen als deze in volle zon geparkeerd staat. Maar ook onder het vriespunt werken ze niet meer.
BRON : Elektro.BE

Nieuwe album André Hazes

300x250

DJI Mavic Air preview

  U heeft er vast al van gehoord en de meesten zullen er lang op gewacht hebben, maar de Dji Mavic Air is er dus. Alle goede eigenschappen van de DJI Mavic Pro, maar dan met nog meer functies. Zoals bv Boomerang Mode, dan kan de Mavic Air om u heen vliegen net als een...

Lees meer

Leave a reply

Mijn Portfolio bekijken

Banner Portfolio Robert Berkelder

Categorieën

Extra korting op Vegas Movie Studio Suite 15 via filmbewerking.nl

Je eigen online gratis logo maken

Cursus videomontage volgen ?

Imageclass logo groot

Door mij aanbevolen

GDPR wet

Pin It on Pinterest

Share This