Hoe vind je een videograaf? En hoe word je gevonden als videograaf?

Voor veel mensen is het een heus doolhof bij het zoeken van de videograaf die bij je past. Zo zijn veel videografen niet goed vindbaar op het internet en daarnaast liggen de prijzen van videografen ook ver uiteen. Video’s gebruiken voor marketingdoeleinden is dan ook steeds populairder en daardoor is er ook steeds meer vraag naar videografen.

Nieuw platform voor het vinden van videografen

Sinds kort is er een nieuw platform online, videograafzoeken.nl. Een website die als doel heeft om videografen te verbinden met klanten. Videografen die meerdere diensten aanbieden zoals productvideo’s, event video’s en bruiloft video’s kunnen op de website aangeven op welke pagina’s ze willen staan.

De website is gestart om een beter overzicht te maken van de verschillende videografen die actief zijn op de markt. Zo kunnen videografen zich richten op hun specialiteit en hoeven ze zich geen zorgen te maken om hun eigen vindbaarheid op internet en het aantrekken van nieuwe klanten. Al is het zo dat veel videografen via via veel klanten werven, zijn er online altijd mensen op zoek naar een videograaf voor een specifieke klus. Zo is het handig als je tussen het aanbod van videografen staat en kan een potentiële klanten videografen vergelijken en contact opnemen met de videograaf die het best bij de klant past.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een videograaf?

Het is goed om te kijken of de stijl van de video’s aanstaat die de videograaf hiervoor heeft gemaakt. Natuurlijk kan hij/zij nog veel in de nabewerking doen, waardoor eventuele wensen aan te geven zijn. Maar vaak hebben videografen toch een eigen stijl van video’s maken en bij een consistente videograaf komt dit bij elke video weer naar voren. Dan is het daarnaast handig als een videograaf in de buurt woont/werkt. Is het slim om naar de prijs te kijken, het uurtarief is hiervoor een goede indicatie, al is het altijd slimmer om een offerte op te vragen. Zo weet je ongeveer wat een klus gaat kosten en kom je niet later voor een verrassing te staan.

Bijdrage door Jeroen Oosterveld – Videograafzoeken.nl

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Hit play on your imaginationTutorials

Op Youtube vindt u vele Tutorials over het bewerken van video. Maar de meesten zijn in het Engels en ze gebruiken 30 woorden per seconde.
De meeste Tutorials die ik maak hebben zowel Engelse als Nederlandse ondertiteling en het tempo is dus minder snel dan andere Tutorials. Ook zijn er nu gesproken versie's.

Systeemeisen hardware

Als u begint met videobewerking let er dan wel op of u systeem geschikt is daarvoor.
Deze geschiktheid hangt ook veel af van de kwaliteit video die u wilt bewerken. Op de pagina systeemeisen vindt u alle details.

Downloads

Op de pagina Downloads vindt u Nederlandse handleidingen, updates en patches. Ook vindt u op deze pagina downloadtips om gratis een programma te proberen in een proefperiode voor meestal 30 dagen.

Vragen ? stel ze hier

De wereld van videobewerking is groot en kan van tijd tot tijd best lastig zijn. Neem gerust contact met me op indien u vragen heeft. Dit kan door te klikken op de Sociale media buttons of door het contactformulier in te vullen.

Gratis Advies

Op deze site vindt u veel advies en tips over hoe te beginnen met videobewerking en wat er allemaal bij komt kijken.
Dit kan ook hardware zijn. Neem gerust contact met me op voor goed advies. Gebruik hiervoor het contactformulier  onderaan deze pagina.

Beginnend videobewerker ?

U heeft veel video gemaakt met u camera en/of telefoon tijdens een vakantie of een wandeling en wilt dat graag bewerken. Op de Videobewerking voor beginners vindt u alle informatie die u nodig heeft om te kunnen starten.

Al wat meer weten ?

U heeft al u eerste video bewerkt maar wilt eigenlijk ook wel meer kunnen. Dan kunt u denken aan  effecten, overgangen en bv maskeren. Op de pagina Gevorderden vindt u alle info omtrent de software die dat kan.

Al meer dan Gevorderd ?

Weet u wat maskeren, keyframing en color grading betekent ? Dan kunt u overgaan op de professionelere software. Meestal betaalde software maar ook zijn er gratis zeer professionele programma's te verkrijgen zoals Davinci Resolve en Hitfilm Express.