Hoe vind je een videograaf? En hoe word je gevonden als videograaf?

Voor veel mensen is het een heus doolhof bij het zoeken van de videograaf die bij je past. Zo zijn veel videografen niet goed vindbaar op het internet en daarnaast liggen de prijzen van videografen ook ver uiteen. Video’s gebruiken voor marketingdoeleinden is dan ook steeds populairder en daardoor is er ook steeds meer vraag naar videografen.

Nieuw platform voor het vinden van videografen

Sinds kort is er een nieuw platform online, videograafzoeken.nl. Een website die als doel heeft om videografen te verbinden met klanten. Videografen die meerdere diensten aanbieden zoals productvideo’s, event video’s en bruiloft video’s kunnen op de website aangeven op welke pagina’s ze willen staan.

De website is gestart om een beter overzicht te maken van de verschillende videografen die actief zijn op de markt. Zo kunnen videografen zich richten op hun specialiteit en hoeven ze zich geen zorgen te maken om hun eigen vindbaarheid op internet en het aantrekken van nieuwe klanten. Al is het zo dat veel videografen via via veel klanten werven, zijn er online altijd mensen op zoek naar een videograaf voor een specifieke klus. Zo is het handig als je tussen het aanbod van videografen staat en kan een potentiële klanten videografen vergelijken en contact opnemen met de videograaf die het best bij de klant past.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een videograaf?

Het is goed om te kijken of de stijl van de video’s aanstaat die de videograaf hiervoor heeft gemaakt. Natuurlijk kan hij/zij nog veel in de nabewerking doen, waardoor eventuele wensen aan te geven zijn. Maar vaak hebben videografen toch een eigen stijl van video’s maken en bij een consistente videograaf komt dit bij elke video weer naar voren. Dan is het daarnaast handig als een videograaf in de buurt woont/werkt. Is het slim om naar de prijs te kijken, het uurtarief is hiervoor een goede indicatie, al is het altijd slimmer om een offerte op te vragen. Zo weet je ongeveer wat een klus gaat kosten en kom je niet later voor een verrassing te staan.

Bijdrage door Jeroen Oosterveld – Videograafzoeken.nl

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Hit play on your imagination

Tutorials

Op Youtube vindt u vele Tutorials over het bewerken van video. Maar de meesten zijn in het Engels en ze gebruiken 30 woorden per seconde.
De meeste Tutorials die ik maak hebben zowel Engelse als Nederlandse ondertiteling en het tempo is dus minder snel dan andere Tutorials. Ook zijn er nu gesproken versie's.

Gratis Advies

Op deze site vindt u veel advies en tips over hoe te beginnen met videobewerking en wat er allemaal bij komt kijken.
Dit kan ook hardware zijn. Neem gerust contact met me op voor goed advies. Al het advies wat u krijgt is gratis want het is een hobby voor mij.
Vul onderstaand formulier in voor al u vragen en suggesties.