NCH Videopad uitgelicht

Videobewerken met NCH Videopad

NCH Videopad

Het belangrijkste verschil tussen de gratis versie en de proefversie van VideoPad is dat je met de proefversie vrij kunt coderen naar verschillende formaten.
Deze kun je dan direct uploaden naar alle bekende sociale media.

Gratis ?

De gratis Windows-versie beperkt exportopties tot WMV- en AVI-formaten, terwijl de gratis versie op de Mac kan exporteren naar MP4, MOV en AVI.

Restricties

Bovendien zijn sommige functies van  de betaalde versies in eerste instantie beschikbaar in de gratis versie van VideoPad, hoewel ze na twee weken worden uitgeschakeld.

Klik op deze link als je naar de site wilt gaan van NCH en dit programma gratis wilt proberen, weliswaar met bovengenoemde beperkingen.

Bekijk ook deze pagina van meer gratis software voor uw videomontage.
Houdt ook mijn Youtube kanaal in de gaten want er komt binnenkort een Tutorial op die speciaal over NCH gaat.
Uiteraard Nederlands gesproken !

Wist u dat NCH niet alleen maar software heeft voor videobewerking ? Ze hebben bijvoorbeeld ook hele goede en goedkope software voor het opnemen van je scherm. Zie afbeeldingen hier beneden.

VideoPad Videobewerker

Software voor Videobewerking dat iedereen kan gebruiken

VideoPad Videobewerker

Tutorials

Op Youtube vindt u vele Tutorials over het bewerken van video. Maar de meesten zijn in het Engels en ze gebruiken 30 woorden per seconde.
De meeste Tutorials die ik maak hebben zowel Engelse als Nederlandse ondertiteling en het tempo is dus minder snel dan andere Tutorials. Ook zijn er nu gesproken versie's.

Systeemeisen hardware

Als u begint met videobewerking let er dan wel op of u systeem geschikt is daarvoor.
Deze geschiktheid hangt ook veel af van de kwaliteit video die u wilt bewerken. Op de pagina systeemeisen vindt u alle details.

Downloads

Op de pagina Downloads vindt u Nederlandse handleidingen, updates en patches. Ook vindt u op deze pagina downloadtips om gratis een programma te proberen in een proefperiode voor meestal 30 dagen.

Vragen ? stel ze hier

De wereld van videobewerking is groot en kan van tijd tot tijd best lastig zijn. Neem gerust contact met me op indien u vragen heeft. Dit kan door te klikken op de Sociale media buttons of door het contactformulier in te vullen.

Gratis Advies

Op deze site vindt u veel advies en tips over hoe te beginnen met videobewerking en wat er allemaal bij komt kijken.
Dit kan ook hardware zijn. Neem gerust contact met me op voor goed advies. Gebruik hiervoor het contactformulier  onderaan deze pagina.

Beginnend videobewerker ?

U heeft veel video gemaakt met u camera en/of telefoon tijdens een vakantie of een wandeling en wilt dat graag bewerken. Op de Videobewerking voor beginners vindt u alle informatie die u nodig heeft om te kunnen starten.

Al wat meer weten ?

U heeft al u eerste video bewerkt maar wilt eigenlijk ook wel meer kunnen. Dan kunt u denken aan  effecten, overgangen en bv maskeren. Op de pagina Gevorderden vindt u alle info omtrent de software die dat kan.

Al meer dan Gevorderd ?

Weet u wat maskeren, keyframing en color grading betekent ? Dan kunt u overgaan op de professionelere software. Meestal betaalde software maar ook zijn er gratis zeer professionele programma's te verkrijgen zoals Davinci Resolve en Hitfilm Express.

Gratis programma's

Klik op de afbeelding om naar de gratis programma's te gaan.

Movavi Video Suite

Zeer goed programma om de basis te leren kennen.

Filmora Video Editor

Basis bewerking maar met veel extra's