Handige Tips en Trucs.

Van HD naar DVD…

Als u een camera heeft met High Definition opname, maar u heeft geen Blu Ray brander, kunt het beste de camera op de DVD stand zetten.
Oftewel… 720×480. Waarom? Omdat u anders de pc onnodig belast met zware film die toch de kwaliteit niet behoudt die de camera geeft.

Mocht u toch denken: “dat is jammer”, dan kunt u ook een stapje hoger gaan (720p).

Als u de film toch na het maken op de pc afspeelt of in een mediaplayer zet kunt u het beste wel de film zo laten als de camera kan…

 

Renderen in de achtergrond ……

Mocht u tijdens het gebruik van Studio versie 14 en 15 merken dat de boel sloom wordt, zet dan bij projectinstellingen de functie renderen in de achtergrond uit.
U zult dan merken dat Studio sneller in gebruik wordt en ook dat ie de previeuw zal laten zien.

 

Fout in alle versies van Pinnacle…

Op het moment dat u een film wilt schrijven naar een dvd of blu ray kan Pinnacle met een %S bestaat al foutmelding komen.

Er is dan in het menu wat u gemaakt heeft in de tijdlijn een verkeerd hoofdstuk geplaatst of er wordt in het laatste clipje niet aangegeven dat hij weer terug moet naar het menu.
Als u dit corrigeert of het menu weg haalt dan werkt het wel.

 

Branden van HD naar DVD Pinnacle…

Er is een probleem door mij ontdekt in Pinnacle en dat is dat als je een HD (AVCHD) film in Pinnacle wilt renderen naar een DVD, dan zal het beeld meestal gaan schokken of rare trapjes in de lijnen laten zien van bv bewegende armen op het beeld. Ook kan het geluid gaan haperen.

Dit moet u dan doen:

Ga naar setup in Pinnacle en dan naar project instellingen, vervolgens klik u linksonder bij projectformaatinstellen vanaf eerste clip aan.

Nu moet u wel helaas het project opnieuw beginnen denk ik, maar u kunt ook even een klein stukje nieuw project proberen bv een film van een paar minuten.

Ga naarsetup en dan naar video en audio instellingenen klik daar renderen op de achtergrond inschakelen uit
Ga naarsetup en dan naar schijf maken en kies daar voor altijd de hele film opnieuw coderen.

 

 

Dazzle probleem…

Bij de Dazzle Video Creator en Dazzle Video Creator Platinum krijgt u een installatie cd, maar die werkt niet onder Windows 7.
Wat u moet doen is als volgt…

Plug de Dazzle aan de PC of Laptop, Windows zal dan om de drivers vragen, laat hem deze zelf zoeken van internet.
Na een paar tellen wachten zal hij ‘t zelf vinden.

Als het goed is kunt daarna wel Studio 14 installeren vanaf de cd, let wel op dat dit ook 14 is .
Als er versie 12 bij zit heeft u een oude doos.
Versie 12 doet het volgens zeggen wel, maar die heeft altijd zijn fouten gehad.

Updaten dus…

 

Videocamera wordt niet herkend door het programma waarmee u werkt.

Controleer of u de camera op afspelen hebt staan en controleer de kabel (firewire of analoge aansluiting) Let op: gebruik geen USB aansluiting voor het overzetten.

 

Verloren beelden…

Bij het opnemen van video toont het venster van de player de teller “Verloren beelden”. Als deze teller een andere waarde dan nul aangeeft, betekent dit dat er beelden van uw video ontbreken. Een groot aantal verloren beelden resulteert “schokkerige” video en audio van lage kwaliteit. Verloren beelden kunnen het resultaat zijn van lage computerprestaties; dit is vaak gerelateerd aan de prestaties van de harde schijf of de grafische kaart. Als uw systeem beelden verliest vanwege lage grafische prestaties, kunt u proberen hier iets aan te doen door het videovoorbeeld tijdens de opname uit te schakelen. Ga hiertoe naar het menu Opnemen Studio en schakel de optie “Opnamevoorbeeld” uit. (Wanneer deze optie is uitgeschakeld, staat er geen vinkje naast in het menu.) Probeer nu opnieuw op te nemen en controleer of het aantal verloren beelden is afgenomen.

 

Ondersteuning van HDV, DV en Digital 8 camcorders…

Als u een foutmelding van Studio krijgt bij het overschakelen naar de opnamemodus, dan moet u misschien een speciale instelling in Windows verrichten voor ondersteuning van uw camcorder. In Windows Apparaatbeheer selecteert u het apparaat 1394 Bus Controller (OHCI-compliant IEEE 1394 Host Controller) en klik op de knop Eigenschappen. Ga naar het tabblad Instellingen. Plaats een vinkje in het selectievakje voor het ondersteunen van niet-compliant apparaten. Start uw computer nu opnieuw op. Windows dient uw camcorder te detecteren als hem aansluit en de bijbehorende drivers voor DV-camcorder te laden.

 

Camera neemt maar een klein stukje op of helemaal niet…

Dit komt meestal alleen voor bij digitale filmbewerking, dit komt door dat er of een virusscanner actief is of uw firewirekaart wil niet met de chipset van uw computer.
(
Een firewirekaart van Sweex, Belkin of On board firewire doet het voor mij zover bekend op alle chipsets.

 

Tijdens gebruik Windows XP veranderen van gebruiker:

Nooit doen, er gebeuren daarna nare dingen.

 

Video afspelen op een tweede beeldscherm

Op sommige beeldschermen kan de video met een verkeerde hoogte/breedteverhouding worden weergegeven (bijvoorbeeld verticaal gezoomd of platgedrukte beelden) of niet in het midden van het beeld verschijnen. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat sommige monitoren lagere refresh rates gebruiken. Om dit te corrigeren, stelt u de refresh rate van uw monitor in op 50Hz. Als deze instelling niet beschikbaar is, past u de Scan Timing van de monitor aan.

Voor nog meer probleemoplossingen maar ook van andere computerproblemen klikt u hier….

 

 

Goede voornemens volhouden, zo lukt het zeker!