Tips en Trucs

Handige Tips en Trucs

Hier vindt u Tips en Trucs in de wereld van videobewerking

Van HD naar DVD…

Als u een camera heeft met High Definition opname, maar u heeft geen Blu Ray brander, kunt het beste de camera op de DVD stand zetten.
Oftewel… 720×480. Waarom? Omdat u anders de pc onnodig belast met zware film die toch de kwaliteit niet behoudt die de camera geeft.

Mocht u toch denken: “dat is jammer”, dan kunt u ook een stapje hoger gaan (720p).
Als u de film toch na het maken op de pc afspeelt of in een mediaplayer zet kunt u het beste wel de film zo laten als de camera kan…

Renderen in de achtergrond ……

Mocht u tijdens het gebruik van Studio versie 14 en 15 merken dat de boel sloom wordt, zet dan bij projectinstellingen de functie renderen in de achtergrond uit.
U zult dan merken dat Studio sneller in gebruik wordt en ook dat ie de previeuw zal laten zien.

Fout in alle versies van Pinnacle…

Op het moment dat u een film wilt schrijven naar een dvd of blu ray kan Pinnacle met een %S bestaat al foutmelding komen.
Er is dan in het menu wat u gemaakt heeft in de tijdlijn een verkeerd hoofdstuk geplaatst of er wordt in het laatste clipje niet aangegeven dat hij weer terug moet naar het menu.
Als u dit corrigeert of het menu weg haalt dan werkt het wel.

Branden van HD naar DVD Pinnacle…

Er is een probleem door mij ontdekt in Pinnacle en dat is dat als je een HD (AVCHD) film in Pinnacle wilt renderen naar een DVD, dan zal het beeld meestal gaan schokken of rare trapjes in de lijnen laten zien van bv bewegende armen op het beeld. Ook kan het geluid gaan haperen.

Dit moet u dan doen:

Ga naar setup in Pinnacle en dan naar project instellingen, vervolgens klik u linksonder bij projectformaatinstellen vanaf eerste clip aan.
Nu moet u wel helaas het project opnieuw beginnen denk ik, maar u kunt ook even een klein stukje nieuw project proberen bv een film van een paar minuten.
Ga naarsetup en dan naar video en audio instellingenen klik daar renderen op de achtergrond inschakelen uit
Ga naarsetup en dan naar schijf maken en kies daar voor altijd de hele film opnieuw coderen.

Dazzle probleem…

Bij de Dazzle Video Creator en Dazzle Video Creator Platinum krijgt u een installatie cd, maar die werkt niet onder Windows 7.
Wat u moet doen is als volgt…
Plug de Dazzle aan de PC of Laptop, Windows zal dan om de drivers vragen, laat hem deze zelf zoeken van internet.
Na een paar tellen wachten zal hij ‘t zelf vinden.
Als het goed is kunt daarna wel Studio 14 installeren vanaf de cd, let wel op dat dit ook 14 is .
Als er versie 12 bij zit heeft u een oude doos.
Versie 12 doet het volgens zeggen wel, maar die heeft altijd zijn fouten gehad………Updaten dus…

Videocamera wordt niet herkend door het programma waarmee u werkt.

Controleer of u de camera op afspelen hebt staan en controleer de kabel (firewire of analoge aansluiting) Let op: gebruik geen USB aansluiting voor het overzetten.

Verloren beelden…

Bij het opnemen van video toont het venster van de player de teller “Verloren beelden”. Als deze teller een andere waarde dan nul aangeeft, betekent dit dat er beelden van uw video ontbreken. Een groot aantal verloren beelden resulteert “schokkerige” video en audio van lage kwaliteit. Verloren beelden kunnen het resultaat zijn van lage computerprestaties; dit is vaak gerelateerd aan de prestaties van de harde schijf of de grafische kaart. Als uw systeem beelden verliest vanwege lage grafische prestaties, kunt u proberen hier iets aan te doen door het videovoorbeeld tijdens de opname uit te schakelen. Ga hiertoe naar het menu Opnemen Studio en schakel de optie “Opnamevoorbeeld” uit. (Wanneer deze optie is uitgeschakeld, staat er geen vinkje naast in het menu.) Probeer nu opnieuw op te nemen en controleer of het aantal verloren beelden is afgenomen.

Ondersteuning van HDV, DV en Digital 8 camcorders…
Als u een foutmelding van Studio krijgt bij het overschakelen naar de opnamemodus, dan moet u misschien een speciale instelling in Windows verrichten voor ondersteuning van uw camcorder. In Windows Apparaatbeheer selecteert u het apparaat 1394 Bus Controller (OHCI-compliant IEEE 1394 Host Controller) en klik op de knop Eigenschappen. Ga naar het tabblad Instellingen. Plaats een vinkje in het selectievakje voor het ondersteunen van niet-compliant apparaten. Start uw computer nu opnieuw op. Windows dient uw camcorder te detecteren als hem aansluit en de bijbehorende drivers voor DV-camcorder te laden.

Camera neemt maar een klein stukje op of helemaal niet…

Dit komt meestal alleen voor bij digitale filmbewerking, dit komt door dat er of een virusscanner actief is of uw firewirekaart wil niet met de chipset van uw computer.
(Een firewirekaart van Sweex, Belkin of On board firewire doet het voor mij zover bekend op alle chipsets.

Tijdens gebruik Windows XP veranderen van gebruiker:

Nooit doen, er gebeuren daarna nare dingen.

Video afspelen op een tweede beeldscherm

Op sommige beeldschermen kan de video met een verkeerde hoogte/breedteverhouding worden weergegeven (bijvoorbeeld verticaal gezoomd of platgedrukte beelden) of niet in het midden van het beeld verschijnen. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat sommige monitoren lagere refresh rates gebruiken. Om dit te corrigeren, stelt u de refresh rate van uw monitor in op 50Hz. Als deze instelling niet beschikbaar is, past u de Scan Timing van de monitor aan.
Voor nog meer probleemoplossingen maar ook van andere computerproblemen klikt u hier….


Gratis programma's

Klik op de afbeelding om naar de gratis programma's te gaan.

Movavi Video Suite

Zeer goed programma om de basis te leren kennen.

Filmora Video Editor

Basis bewerking maar dan met een tikje meer extra's.

Veelgestelde vragen....en antwoorden

Wat voor computer of laptop heb ik nodig voor het bewerken van video ?

Om simpele video te kunnen bewerken zoals bv HD Ready ( 720p ) of lager heb je eigenlijk niet veel nodig. Een standaard processor ( geen Celeron ) , 4 GB geheugen, Onboard Grafische kaart zijn dan voldoende.

Welke software is geschikt voor een beginner ?

Als u nog nooit video heeft bewerkt of nog niet zoveel ervaring heeft, kunt u beginnen met een basisprogramma zoals bv Movavi of Filmora. De laatst genoemde is zelfs gratis te downloaden ( na registratie ) en heeft echter wel een watermerk in de video zitten na het maken van de film.

Welk soort video is het beste geschikt voor Facebook of Twitter ?

Er zijn heel veel bestandsformaten voor bv. Facebook, maar de meest gebruikten zijn toch wel .mov en .mp4 ( H264) Let op : Facebook gebruikt een eigen codering en dit kan nadelen hebben op de eind kwaliteit.

Waar kan ik gratis software vinden om mijn video's mee te bewerken ?

Gratis software is overal te vinden maar de beste zijn toch wel : Davinci Resolve en Hitfilm Express. Klik op deze link voor meer info.

Hoe kan ik in contact komen met filmbewerking.nl ?

Je kunt mij op verschillende manieren bereiken. Links op deze pagina ziet u de sociale media en rechtsboven staat een pagina met alle contactgegevens.

Welke video is het beste om te gebruiken voor mijn Youtube kanaal?

De meest gebruikte en door mij de beste bevonden zijn toch wel .mp4 (H264) en .mov bestanden.

Welke software kan ik gebruiken om te bewerken op mijn Smartphone ?

Het bewerken van video kan tegenwoordig ook heel goed met een Smartphone.
Apps daarvoor zijn bv : Adobe Clip , Power Director en WeVideo.
Ook hebben veel smartphones tegenwoordig standaard een app om video en foto te bewerken uit de Gallerie.

Contact formulier voor vragen en suggesties

4 + 5 =

Contact formulier voor vragen en suggesties

5 + 10 =

DJI Ryze Tello

DJI Ryze Tello

Zoek je een leuke beginners drone ? De DJI Tello is een zeer leuke drone voor de beginner. Mijn zoon heeft hem sinds een paar dagen in bezit. Na een tijdje te hebben gevlogen met hele goedkope en niet duurzame drones werd het tijd voor een wat betere. Maar omdat de...

Contact formulier voor vragen en suggesties

11 + 1 =

DJI Ryze Tello

DJI Ryze Tello

Zoek je een leuke beginners drone ? De DJI Tello is een zeer leuke drone voor de beginner. Mijn zoon heeft hem sinds een paar dagen in bezit. Na een tijdje te hebben gevlogen met hele goedkope en niet duurzame drones werd het tijd voor een wat betere. Maar omdat de...

Laat een antwoord achter

20% korting op alle software van Magix , Profiteer Nu

Mijn Portfolio bekijken

Banner Portfolio Robert Berkelder

Meest recente Youtube Video

Cursus videomontage volgen ?

Imageclass logo groot

Kortings Coupon Magix Software

NUU Mobile nu ook in Nederland

Categorieën

Je eigen online gratis logo maken

Eenvoudig backuppen of schijf clonen ?

Steun deze site door een donatie

Oude Berichten

GDPR wet

https://filmbewerking.nl.transurl.nl/gdpr-verzoek-voor-inzage-in-persoonlijke-data/

Pin It on Pinterest

Share This