Tutorials 

Hier vindt u een paar leuke en handige door mijzelf gemaakte Tutorials die ook op Youtube staan. 
Deze zijn voorzien van ondertiteling.
Het zijn afspeellijsten over bepaalde software voor videobewerking waarin ik dus het hele programma behandel

en de mogelijkheden laat zien.
Of ga naar de volgende link om mijn hele YouTube Kanaal te bekijken.
http://www.youtube.com/c/FilmbewerkingNlinfo

In deze korte Tutorial ga ik het hebben over een nieuwe, zeer belangrijke, functie van Wondershare Filmora 11. En dat is de Automatische synchronisatie voor audio. Je hebt opnames gemaakt en nu loopt je geluid niet gelijk met de video. Wondershare Filmora kan dit proberen te herstellen door middel de Auto Synchronization functie. Je ziet hoe het werkt in deze Tutorial.

Welkom bij het eerste deel van 16 Tutorials over het werken met Movavi Video Suite. Video Suite is een alles in 1 pakket voor de foto, video en geluid bewerker.
Het is een screenrecorder, editor, converter en meer !
Het is erg goedkoop en heeft ook een lifetime licentie mogelijkheid. Dus uw versie is altijd up to date !

Welkom bij een nieuwe serie Tutorials over het bewerken van video. Dit keer is de beurt aan Filmora Pro. Het grotere broertje van de welbekende Filmora X editor Filmora Pro geeft de mogelijkheid tot gratis proberen maar ook kun je de software aanschaffen zoals ik laat zien in deze eerste video. voor een eenmalig bedrag. Grote voordeel daarvan is dat je altijd de nieuwste versie hebt. Filmora Pro is een uitstekende editor en zeker zijn geld waard.

Welkom bij dit eerste deel over de basis van het videobewerken. In deze serie vertel ik u alles over vanaf de aanschaf tot het exporteren van u zelf gemaakte video. Iedereen kan het bewerken leren en vooral met een programma als Filmora 9.
Het is een serie van 16 video’s die je kunnen helpen om de basis van het videobewerken snel te leren.

Deze Tutorial is een aanvulling op een eerder uitgebrachte Tutorial. Sommige kijkers begrepen niet helemaal hoe ik bepaalde dingen voor deed en de nieuwere versie van Filmora heeft het nu ingebouwd zitten. Vandaar deze update, ik hoop dat het nu een stuk duidelijk wordt.

Een korte video van wat er zoal mogelijk is met dit goed en goedkope programma. Like, deel en abonneer op dit kanaal als je deze leuk vindt.

Hier een instructievideo die laat zien hoe je Movie Video Suite installeert. Het bekende programma die vroeger bij Sony hoorde en ook nog een beetje op Sony Vegas lijkt , maar dat wordt wel steeds minder.

Magix heeft Vegas Pro 15 uitgebracht. In de video zie je info en de nieuwe functies op een rijtje. Zeer gemakkelijke software die goed te begrijpen is en daarom gebruikt kan worden door gevorderden en professionele bewerkers.

Hoe maak je een simpele Thumbnail op de meest makkelijke manier ? Je ziet het in deze video. Alles wat ik daarvoor gebruik is een screenshot en het Windows Programma Paint..

In deze Tutorial kunt heel eenvoudig leren hoe u gemakkelijk gezichten of objecten kunt blurren. Het onherkenbaar maken dus.
Dit is vaak tegenwoordig nodig mer de privacywet.
Met Windows Paint kunt u dit letterlijk met een paar klikken.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wondershare Filmora 11

Veelgestelde vragen....en antwoorden

Welk computersysteem is het beste voor videobewerking ?

Windows en Apple staan al jaren lijnrecht tegenover elkaar. Voor videobewerking kan ik toch Apple aanraden en nu zeker met de M1 Max Silicon processoren.
Dit zijn echt beesten en kunnen zich meten met veel dekstops

Welke software kan ik gebruiken om te bewerken op mijn Smartphone ?

Het bewerken van video kan tegenwoordig ook heel goed met een Smartphone.
Apps daarvoor zijn bv : Adobe Clip , Power Director en WeVideo.
Ook hebben veel smartphones tegenwoordig standaard een app om video en foto te bewerken uit de Gallerie.

Wat voor computer of laptop heb ik nodig voor het bewerken van video ?

Om simpele video te kunnen bewerken zoals bv HD Ready ( 720p ) of lager heb je eigenlijk niet veel nodig. Een standaard processor ( geen Celeron ) , 4 GB geheugen, Onboard Grafische kaart zijn dan voldoende.

Welke software is geschikt voor een beginner ?

Als u nog nooit video heeft bewerkt of nog niet zoveel ervaring heeft, kunt u beginnen met een basisprogramma zoals bv Movavi of Filmora. De laatst genoemde is zelfs gratis te downloaden
(na registratie ) en heeft echter wel een watermerk in de video zitten na het maken van de film.

Welk soort video is het beste geschikt voor Facebook of Twitter ?

Er zijn heel veel bestandsformaten voor bv. Facebook, maar de meest gebruikten zijn toch wel .mov en .mp4 ( H264) Let op : Facebook gebruikt een eigen codering en dit kan nadelen hebben op de eind kwaliteit.

Welk programma is het beste om mee te beginnen en is niet te duur ?

Movavi Video Editor is een hele simpele editor, en dus perfect voor beginners.
Maar ook Filmora X of 11 is een zeer goede editor. Deze heeft voor weinig geld zelfs professionele tools in zich.

Hoe kan ik in contact komen met filmbewerking.nl ?

Je kunt mij op verschillende manieren bereiken. Links op deze pagina ziet u de sociale media en rechtsboven staat een pagina met alle contactgegevens.

Welke video is het beste om te gebruiken voor mijn Youtube kanaal?

De meest gebruikte en door mij de beste bevonden zijn toch wel .mp4 (H264) en .mov bestanden.

Waar kan ik gratis software vinden om mijn video's mee te bewerken ?

Gratis software is overal te vinden maar de beste zijn toch wel : Davinci Resolve en Hitfilm Express. Klik op deze link voor meer info.

Hoe kan ik gezichten of kentekens onleesbaar maken in mijn afbeeldingen ?

De meeste eenvoudige, snelle en bovendien gratis manier is met Windows Paint.
Hoe je dat doet, kun je hieronder zien door middel van een Tuorial door mij gemaakt.

Voor meer dan 100 andere handige tips en trucs ga je naar onderstaande afspeellijst van mijn Youtube kanaal.

Contact formulier voor vragen en suggesties

15 + 6 =

Tutorials

Op Youtube vindt u vele Tutorials over het bewerken van video. Maar de meesten zijn in het Engels en ze gebruiken 30 woorden per seconde.
De meeste Tutorials die ik maak hebben zowel Engelse als Nederlandse ondertiteling en het tempo is dus minder snel dan andere Tutorials. Ook zijn er nu gesproken versie's.

Systeemeisen hardware

Als u begint met videobewerking let er dan wel op of u systeem geschikt is daarvoor.
Deze geschiktheid hangt ook veel af van de kwaliteit video die u wilt bewerken. Op de pagina systeemeisen vindt u alle details.

Downloads

Op de pagina Downloads vindt u Nederlandse handleidingen, updates en patches. Ook vindt u op deze pagina downloadtips om gratis een programma te proberen in een proefperiode voor meestal 30 dagen.

Vragen ? stel ze hier

De wereld van videobewerking is groot en kan van tijd tot tijd best lastig zijn. Neem gerust contact met me op indien u vragen heeft. Dit kan door te klikken op de Sociale media buttons of door het contactformulier in te vullen.

Advies

Op deze site vindt u veel advies en tips over hoe te beginnen met videobewerking en wat er allemaal bij komt kijken.
Dit kan ook hardware zijn. Neem gerust contact met me op voor goed advies. Gebruik hiervoor het contactformulier  onderaan deze pagina.

Beginnend videobewerker ?

U heeft veel video gemaakt met u camera en/of telefoon tijdens een vakantie of een wandeling en wilt dat graag bewerken. Op de Videobewerking voor beginners vindt u alle informatie die u nodig heeft om te kunnen starten.

Al wat meer weten ?

U heeft al u eerste video bewerkt maar wilt eigenlijk ook wel meer kunnen. Dan kunt u denken aan  effecten, overgangen en bv maskeren. Op de pagina Gevorderden vindt u alle info omtrent de software die dat kan.

Al meer dan Gevorderd ?

Weet u wat maskeren, keyframing en color grading betekent ? Dan kunt u overgaan op de professionelere software zoals Adobe Premiere Pro of Final Cut X waarvoor u dient te betalen. Maar ook zijn er gratis zeer professionele programma's te verkrijgen zoals Davinci Resolve en Hitfilm Express. 

Contact formulier voor vragen en suggesties

13 + 12 =